Wat als het nu eens mogelijk wordt om groene energie uit te wisselen tussen particuliere producenten en consumenten zonder tussenkomst van de energieleverancier? Boeiend, dachten ze bij de Vrije Universiteit Brussel en prompt lanceerden ze het Scanergy-project. Handelen alle bezitters van zonnepanelen binnenkort in de nieuwe munt, de NRGCoin?

De rijkste Belgen, een lijst die tot de verbeelding spreekt. Vooral ondernemers en industriëlen bevolken deze exclusieve groep van multimiljonairs. Ze vergaarden hun kapitaal door tientallen jaren hun zaak uit te bouwen en eventueel met succes van de hand te doen. Een overzicht wie die rijke Belgen nu precies zijn.

Investeren in recreatief vastgoed is zo een investering die je niet enkel doet voor de rendementen of de meerwaarde. Wie investeert in recreatief vastgoed wil bovenal plezier beleven aan zijn investering. Een eigen (tweede) stek in binnen- of buitenland, hoe leuk zou dat niet zijn?

Benjamin Graham, op Wall Street gekend als de vader van de value investing, is tevens de leermeester van de meeste gevestigde namen in de investering- en beleggerswereld alsook van de oppergoeroe Warren Buffett. Toch doet Benjamin Graham nog niet bij iedereen een belletje rinkelen. Zonde, want de man heeft heel wat uitmuntende kennis gedeeld met de wereld.

Opnieuw wordt de Belgische belegger geviseerd. Na het debacle van de speculatietaks is het nu de roerende verheffing die aangepakt wordt. Een verhoging van 27 naar 30 procent betekent een exacte verdubbeling op 5 jaar tijd. Bovendien sluit de overheid de achterpoortjes om de beurstaks te omzeilen.

Pensioenexperts zoals Jef Vuchelen (VUB) zijn het roerend eens: het pensioensysteem staan op ontploffen. De kans is klein dat we binnen afzienbare tijd nog een wettelijk pensioen krijgen uitgekeerd, tenzij er een drastische hervorming komt van ons pensioensysteem. Voor de goede verstaander: zorg zelf voor jouw pensioen. Daarom maken we jou wegwijs in het pensioensparen. hoe werkt pensioensparen eigenlijk?

Uit nieuwe cijfers van de Notarisbarometer blijkt dat de vastgoedmarkt deze zomer een korte pauze inlaste. Bijna 10 procent minder vastgoedtransacties, vooral een zwakke juli-maand ligt aan de grondslag van de dalende trend. Dit kan de start zijn van een trendbreuk, maar daarvoor is het afwachten tot een volgende Notarisbarometer.

Pagina 1 van 77

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over beleggen en investeren in vastgoed, financiële producten en alternatieve beleggingen.

Al 6.538 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!